RAAKACADEMIE

Wij van de RAAKacademie zijn toegewijd aan jouw persoonlijke en professionel ontwikkelingt.

Basistraining Hechting en Trauma

Basistraining Hechting en Trauma

€457 incl lunch
Trainer, Docent of Workshopleider
Beoordelingen:

Over deze cursus

Ken je ze, kinderen en jongeren met een beladen achtergrond of thuissituatie, al dan niet met een gediagnosticeerde hechtingsproblematiek maar in ieder geval met gedrag wat je veel energie kost en waar je maar weinig grip op lijkt te kunnen krijgen?

Hoe kun je met hen het beste omgaan zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen en jij je energie evenredig kunt verdelen? bijvoorbeeld in de klas of in de groep waarop je werkt?

In deze training gaan we in op de nieuwste inzichten, modellen en ontdekkingen op dit gebied en wat dit betekent voor jou als onderwijsgevende, hulpverlener, groepsbegeleider of ondersteuner? De verschillende bouwstenen van hechting komen aan bod evenals het herkennen hiervan en het inzetten van het meest adequate houding als professional. We geven handvatten voor de meest efficiënte interventies en gedragingen en plaatsen traumatische ervaringen van kinderen en jongeren in relatie met hechting.

DEELNEMERS

Psycholoog – Orthopedagoog – SPV’er – Leerkracht – Onderwijskundige – Maatschappelijk werker – Coach – Jeugdhulpverlener of mensen die in het sociaal domein werken.

RESULTAAT

Na deze training ben je in staat om, naast kennis te hebben over hechting en trauma, te blijven kijken naar ieders persoonlijke wensen en vanuit daar een ‘handleiding voor jezelf’ op te stellen in het omgaan met hechting en trauma. 

Nog concreter:

  • Heb je kennis van de bouwstenen van Truus Bakker voor zowel kind als volwassene
  • Heb je kennis van het model ‘trauma in ontwikkelingsperspectief’ van M. Delfos
  • Heb je inzicht in de verschillende typen hechtingstoornissen en bijbehorende gedragingen en interventies
  • Heb je inzicht in het eigen hechtingsproces en wat dit betekent voor de omgang met deze leerlingen
  • Heb je kennis van en ervaring met wat helpt en werkt in het omgaan met de verschillende kinderen en jongeren met hechtingsproblemen en/of trauma.
  • Heb je een ingevulde “handleiding voor jezelf”
OVERIGE

Deze training is bedoeld voor hen die te maken hebben met kinderen en jongeren die, op de een of andere manier, hechtingsproblemen hebben of waarbij een vermoeden is van ehctingsproblematiek. Je gebruikt je eigen casuïstiek om mee te oefenen.

PRAKTISCH

Trainer: Maud Straathof

Data: Vrijdag 17 April 2020 en Zaterdag 18 April 2020

Tijd: 9.00 – 17.00 uur

Plaats: Weesp (gratis parkeren)

Min. 10 deelnemers – Max. 18

Zodra je een bevestiging hebt van je betaling, is je aanmelding compleet. Je krijgt dan een week voorafgaande aan de workshop alle informatie die je nog nodig hebt.

Beoordelingen

Jouw beoordeling over onze trainingen en cursussen zijn belangrijk voor ons. Het houdt ons scherp op onze kernwaarden ten aanzien van kwaliteit, toepasbaarheid en afstemming op de praktijk. Het is onze toets ten aanzien van wie we zijn en waar we voor staan. Hierdoor bouwen wij vertrouwen op. En vertrouwen is voor ons het fundament waarop we koersen. Daarnaast geeft het ons informatie over wat jij belangrijk vindt. Deze feedback gebruiken we om aanpassingen te doen of om te weten dat als het goed is, we dat mogen koesteren.

0 Beoordeeld 0 van de 0 Recenties
5 sterren 0
4 sterren 0
3 sterren 0
2 sterren 0
1 sterren 0

Leden

Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, Lorem Quis Bibendum auci Elit consequat ipsutis SEM nibh id elit. DUIS sed Odio zitten amet nibh vulputate de vloek van a zit amet Mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam NEC Tellus een Odio tincidunt auctor een ornare Odio. Sed niet Mauris vitae erat consequat auctor EU in elit.

Totaal aantal studenten in cursus:

User registration

You don't have permission to register

Reset Password