RAAKACADEMIE

Wij van de RAAKacademie zijn toegewijd aan jouw persoonlijke en professionel ontwikkelingt.

Huiselijk geweld doe je niet alleen

Huiselijk geweld doe je niet alleen

€745
Trainer, Docent of Workshopleider
Beoordelingen:

Over deze cursus

Huiselijk geweld komt in alle lagen van de bevolking voor en in alle leeftijdscategorieën, in alle culturen. Is er sprake van een antisociale persoonlijkheidsstructuur dan is er over het algemeen weinig verandering te verwachten van inspanningen om pleger te oefenen in ander gedrag, aangezien het profijt hiervan niet wordt ervaren door pleger. In alle andere gevallen is het doeltreffend gebleken om pleger en slachtoffer gezamenlijk te helpen te komen tot ander gedrag, tot het veranderen van onbeheerst gedrag (geweld) naar het meester zijn over eigen gedrag. Aangezien het plegen of ondergaan van HG meestal een patroon is wat is opgedaan in het gezin van herkomst en daarmee onderdeel van de socialisatie en dus erg vertrouwd, heeft straffen of het beëindigen van de relatie doorgaans geen zin. Men zal altijd blijven zoeken naar hetgeen vertrouwd en bekend is, al weten betrokkenen vaak wel dat er ‘iets’ niet klopt. Doorgaan in deze patronen betekent ook dat betrokkenen de pijn van hun eigen jeugd niet hoeven te voelen en daarmee lijkt HG soms verdacht veel op een verslavingspatroon. Er is dus heel veel geduld en begrip nodig bij de hulpverlening om patronen te doorbreken die de autonomie van betrokkenen in de weg staan. Hiertoe is een bepaalde houding nodig en een zekere vaardigheid om samen met betrokkenen te ontdekken wat er nodig is om patronen te doorbreken, samen maar ook individueel. Deze worden besproken en ge-oefend in de training, en vooral wordt voelbaar gemaakt op basis van eigen ervaring wat HG nu eigenlijk is.

DEELNEMERS

Psycholoog – Orthopedagoog – SPV’er – Maatschappelijk werker – Coach – Jeugdhulpverlener of mensen die in het sociaal domein werken.

RESULTAAT

Je bent in staat de cirkel van geweld te herkennen – Je bent in staat om vanuit empathie naast de clienten te staan – Je bent je bewust waarom – hoe en wat je kunt doen, zeggen of juist niet om veiligheid te bieden en vertrouwen te handhaven.

OVERIGE

Deze training is bedoeld voor hen die te maken hebben met huiselijk geweld in de breedste zin van het woord. Je gebruikt je eigen casuïstiek om mee te oefenen.

PRAKTISCH

Trainer: Hortense Heerema en Barbara Veldt

Data: in principe wordt deze training vooralsnog INCOMPANY gegeven

Tijd: 9.00 – 17.00 uur

Plaats: Amsterdam

Min. 8 deelnemers – Max. 14

Zodra je een bevestiging hebt van je betaling, is je aanmelding compleet. Je krijgt dan een week voorafgaande aan de workshop alle informatie die je nog nodig hebt.

Beoordelingen

Jouw beoordeling over onze trainingen en cursussen zijn belangrijk voor ons. Het houdt ons scherp op onze kernwaarden ten aanzien van kwaliteit, toepasbaarheid en afstemming op de praktijk. Het is onze toets ten aanzien van wie we zijn en waar we voor staan. Hierdoor bouwen wij vertrouwen op. En vertrouwen is voor ons het fundament waarop we koersen. Daarnaast geeft het ons informatie over wat jij belangrijk vindt. Deze feedback gebruiken we om aanpassingen te doen of om te weten dat als het goed is, we dat mogen koesteren.

0 Beoordeeld 0 van de 0 Recenties
5 sterren 0
4 sterren 0
3 sterren 0
2 sterren 0
1 sterren 0

Leden

Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, Lorem Quis Bibendum auci Elit consequat ipsutis SEM nibh id elit. DUIS sed Odio zitten amet nibh vulputate de vloek van a zit amet Mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam NEC Tellus een Odio tincidunt auctor een ornare Odio. Sed niet Mauris vitae erat consequat auctor EU in elit.

Totaal aantal studenten in cursus:

User registration

You don't have permission to register

Reset Password