RAAKACADEMIE

Wij van de RAAKacademie zijn toegewijd aan jouw persoonlijke en professionel ontwikkelingt.

Image Alt

De RAAKacademie; ons verhaal

OVER ONS

De RAAKacademie. Ons verhaal gaat eigenlijk ook over jou. Jij hebt niet voor niets gekozen om als professional te werken met mensen. Waarschijnlijk ben jij een mensen mens, ben je van nature gericht op ten dienste staan van de ander en wil je goed doen. En ook goed zijn in het uitoefenen van je vak. Dit deel je met heel veel zorgverleners. Goed willen doen en je werk goed doen betekent ook dat je jezelf blijvend ontwikkelt. Je eigen thema’s herkent en erkent, je eigen en andermans emoties kunt verdragen en afstemt op wat de ander nodig heeft. Tegelijkertijd is er die steeds weer terugkerende tijdsdruk. Neem je echt wel de tijd om bezig te zijn met jouw persoonlijke ontwikkeling in de uitoefening van je professional zijn?
De RAAKacademie is ontstaan vanuit de energie en het enthousiasme van oprichter en eigenaar Barbara Veldt. Zij werkt al vele jaren o.a. als trainer, docent en coach op het gebied van ontwikkeling, professionalisering en verandering. Onder meer in de Jeugdzorg en de GGZ. In de samenwerking met anderen, vond Barbara steeds opnieuw mogelijkheden, nieuwe zienswijzen, andere invalshoeken en trof zij mensen met dezelfde toewijding en hart voor het vak. Deze ervaringen en deze mensen zijn nu onderdeel van de R A A Kacademie.: één dak, één missie en één in de verbinding van zoveel diversiteit. 

In (aan) raakbaarheid ontmoet je jezelf

HET GROTERE GEHEEL

De RAAKacademie is een onderdeel van R A A K. Binnen R A A K houden wij ons bezig met therapiecoachinggezin en relatie en organisatie. Vanuit R A A K worden al vanaf 2008 trainingen en opleidingen gegeven binnen jeugdzorg, onderwijs, gemeentes én de GGZ. Het is echter pas sinds eind 2018 dat we al onze opleidingsexpertise hebben gebundeld en samengebracht onder één dak; de RAAKacademie.

Dat wat in de weg ligt, wordt jouw weg. Maak jouw ontwikkelingsweg vrij!

OPRICHTSTER

Mijn naam is Barbara Veldt. Met hart en toewijding werk ik sinds jaar en dag met mensen. Professioneel zien mensen mij als iemand die met een open, niet-oordelende blik kijkt en luistert en nuchterheid combineert met een warme, vriendelijke houding. Zelf durf ik te zeggen dat ik in vertrouwen mijn kundigheid laat zien. En dat ik daarin ook mijn niet-weten vanuit vertrouwen benader. Om hier te komen, heb ik me gedurende mijn gehele professionele leven, verder ontwikkeld. Steeds opnieuw mezelf uitgevonden. Elke keer als ik dacht; ‘nu heb ik het onder de knie’ leerde de ervaring mij dat er niet zo iets bestaat als een eenduidig ‘onder de knie’. Mensen veranderen. Dat is inherent aan het leven. Zoals de natuur beweegt, bewegen mensen. Mijn persoonlijke missie om mensen te laten voelen en te laten ervaren. Hen door de beweging in de stilstand, zichzelf te ontmoeten, tot rust te komen in ieders bestemming. En dan te ontdekken dat we in onze beweging tot zoveel verder reiken dan we ooit in ons hoofd hadden gedacht. Elk hiaat, elke twijfel, elk dillemma is een moment om stil te staan, naar jezelf uit te reiken en je af te vragen; ‘wat wil ik voor mezelf?’. En daarmee draag je bij aan anderen. 

ONZE TRAININGEN

De trainingen hebben als doel om de vaardigheden of deskundigheid van de deelnemer te vergroten. Een training is breder, diepgaander en intensiever dan een workshop. De deelnemers van de trainingen krijgen veel tijd om nieuw gedrag eigen te maken. De trainingen hebben duren 2 of meer dagen en worden afgesloten met een certificaat.

ONZE CURSUSSEN

Onze cursussen zijn meestal kortdurende lesperiodes (van een aantal dagen, verspreid over weken) die over het algemeen een (leer) onderwerp behandelt. Een cursus wordt meestal met een certificaat afgesloten. Onze cursussen hebben de bedoeling om de professionaliteit van mensen te vergroten. De meeste cursussen betreffen bij- en nascholing.

ONZE WORKSHOPS

Onze workshops zijn gericht op verdieping van expertise en/of nieuwe ideeën. De tijdsduur van de workshop is relatief kort en beperkt. Het varieert van een uur tot maximaal twee dagdelen. De deelnemers ervaren de tijdsduur vaak korter omdat ze in een workshop actief bezig zijn. Een korte theorie wordt in een workshop vertaald naar de praktijk.

User registration

You don't have permission to register

Reset Password